Restaurering enfamiljshus, Äppelviken.
2021 - 2022

Byggnadsår: 1915
Arkitekt: Karl Ericsson

En invändig restaurering och fasadändring av villa från 1915 där fönster och fönsterdörrar från 50-talet ersätts med nya som tillverkas med originalfönster som förlaga.

Husets ursprungliga byggherre och ägare var Anna Johansson-Visborg, en av arbetarrörelsens kvinnliga förgrundsfigurer som även lät bygga kvinnohuset i Stadshagen på Kungsholmen och Bromma-teatern i Alvik.

På entréplan har det nya köket en köksö i ek med en bänkskiva av kalksten. Ovanpå köksön vilar en öppen spis som sömlöst blir en del av bänkskivan.
Vardagsrummet har fått höga väggpaneler i trä. Den inglasade verandan, som tidigare var ett genomgångsrum, fungerar nu som hemmakontor med återanvända uppglasade pardörrar som ger ljus till den inre hallen.

På övre plan har badrummet byggts om och utvidgats med badkarsdel och dusch. Korridoren har förlängts så ett rum som tidigare var genomgångsrum nu kan fungera som separat sovrum. I det stora sovrummet har väggen mot burspråket öppnats upp och burspråket har fått nya, högre fönster.

I samarbete med inredningsarkitekt Alice Stone.